Βιογραφικό

Ο Δρ Γεώργιος Καμπουγέρης είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στο γλαύκωμα και τις παθήσεις της ωχράς κηλίδας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1985-1991) και ολοκλήρωσε την εξειδίκευση στην Οφθαλμολογία στο ‘Λαïκό’ Νοσοκομείο Αθηνών το 2001.

Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Μ. Βρετανία (2001-2006). Το 2002 ανακηρύχθηκε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου (στην Οφθαλμολογία) μετά από επιτυχείς εξετάσεις.

Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με θέμα τη φαρμακοκινητική μελέτη νεώτερων αντιβιοτικών στον ανθρώπινο οφθαλμό, η οποία και δημοσιεύθηκε σε έγκυρο οφθαλμολογικό περιοδικό του εξωτερικού (British Journal of Ophthalmology).

Από το 2003 ως το 2005 μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα βυθού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Cardiff στη Μ. Βρετανία. Εξειδικεύθηκε στη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία όλων των παθήσεων του οφθαλμού (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας κ.ά) και έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες επεμβάσεις laser, εγχειρήσεις καταρράκτη και άλλες οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Το 2006 μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Western Eye Hospital του Λονδίνου (fellowship), με αποκλειστικό αντικείμενο τη θεραπεία του γλαυκώματος (χειρουργική και  laser). Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στη Wellington Eye Clinic στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στη διαθλαστική χειρουργική με laser.


Σε όλες τις θέσεις του στη Μ. Βρετανία συμμετείχε στα διδακτικά πανεπιστημιακά προγράμματα με καθημερινή εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής, οπτομετρών, οπτικών και οφθαλμιάτρων. Έχει συνεχή  ερευνητικά ενδιαφέροντα και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed). Έχει μιλήσει ως προσκεκλημένος σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα. Συνεργάζεται σε σταθερή βάση με το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Mediterraneo. Χειρουργεί σε διάφορες ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εξακολουθεί να συνεργάζεται σε σταθερή βάση (αντιμετώπιση περιστατικών και εφαρμογή νέων θεραπειών) με κορυφαία Οφθαλμολογικά Νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας. Έχει εργαστεί για 3 χρόνια (part-time) ως διευθυντής (Consultant) στο Moorfields Eye Hospital-Croydon Clinic, στο Λονδίνο, με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Γ. Καμπουγέρης, MD, MRCSEd (Ophth), PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος, τ. Διευθυντής Moorfields Eye Hospitals NHS Trust

© 2022 Eyedoctorgk. All Rights Reserved By Focus on Web